MENU

1 op 10 personen is  een alleengeboren tweeling of meerling. 

Op zich niet iets waar je van wakker ligt, zou je denken. Maar in veel gevallen heeft dat toch een grote impact zonder dat je het vaak zelf beseft. Eenzaamheid, angst, een ondefinieerbaar gemis, onrust… Dat onbewuste zoeken naar een verloren tweelingbroer of -zus herkennen en erkennen is dan een eerste belangrijke stap. Herken je jezelf hierin?
Heb je het vermoeden dat jij een alleengeboren tweeling bent?
Wil je graag meer weten?Via een coachingtraject, individueel of in groep, gaan we samen op weg naar bewustwording en verwerking. Behoedzaam, met mildheid en op jouw tempo.

Ik wil meer weten

+ Documenten

+ Inclusief

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. commodo ligula eget dolor. Cum sociis natoque et dis.

+ Info

+ Documenten

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. commodo ligula eget dolor. Cum sociis natoque et dis.

+ Inclusief

+ Info

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. commodo ligula eget dolor. Cum sociis natoque et dis.

+ Documenten

+ Inclusief

+ Info

1 op 10 zwangerschappen start als een tweeling of meerling. In vele gevallen blijft er maar 1 vruchtje in leven en sterven de andere in een vroeg stadium af. Dat gebeurt vaak ongemerkt, maar dit kan wel een grote impact hebben op de overblijvende foetus. Die prenatale fase heeft, zo blijkt hoe langer hoe meer, een grote invloed op de latere psychologische ontwikkeling. Het trauma van verlies in een prenataal stadium van de ontwikkeling zorgt ervoor dat het stress-systeem al aangetast is van bij de geboorte. Dit is het beste te herkennen aan een onbestemd gevoel van gemis, gevoelens van eenzaamheid, moeite met verbinding, schuldgevoelens en angst op latere leeftijd.

Wanneer je je bewust wordt dat je ooit deel uitmaakte van een tweeling of meerling, zet dat vaak heel wat radertjes in werking. Je gaat door een proces van acceptatie en bewustwording dat het best te vergelijken is met alle stappen van een rouwproces. Dit kan een grote rust geven. 

Vermoed je dat jij een alleengeboren tweeling bent en wil je graag ondersteuning bij jouw zoektocht? Dat kan via een coachingtraject, individueel of in groep.

Wat is een alleengeboren tweeling?

Ben jij een alleengeboren tweeling?
Zo kan je dit herkennen.

Vaak is het moeilijk wetenschappelijk aan te tonen dat iemand een alleengeboren tweeling is. Tenzij je daar harde bewijzen voor hebt, bijvoorbeeld door een echografie of een doodgeboren tweeling bij de geboorte. In de meeste gevallen weet zelfs de moeder niet dat ze zwanger was van meerdere vruchtjes. Toch hebben alleengeboren tweelingen vaak heel wat kenmerken en symptomen gemeenschappelijk.

Kinderen die deel zijn van een tweeling of meerling maar alleen geboren worden, dragen dat gevoel van gemis onbewust hun hele leven met zich mee. Dat uit zich vaak in gevoelens van eenzaamheid, bindingsangst en schuld. Je vindt je draai niet in het leven, bent onrustig, op zoek. Je mist iets, maar je kan niet zeggen wat het is.

een abnormaal grote buik al meteen in het eerste trimester, en dan vooral rond de taille
bloedverlies tijdens de zwangerschap
symptomen die lijken op vroeg zwangerschapsverlies, maar waarbij de zwangerschap toch uitgedragen wordt
KENMERKEN BIJ DE MOEDER

stuitligging
een laag geboortegewicht of kleine baby
een ongewoon grote placenta
de aanwezigheid van een extra embryozak, placenta of navelstreng
littekens op de placenta


KENMERKEN BIJ DE GEBOORTE

Hoewel het vaak niet wetenschappelijk vast te stellen is of iemand een alleengeboren tweeling is, zijn er wel een aantal opvallende symptomen die telkens terugkeren. Die symptomen zijn heel divers en kunnen zowel fysiek, mentaal als emotioneel tot uiting komen. Zo kan je ze herkennen:

KENMERKEN BIJ JEZELF

Je doet vaak verschillende dingen tegelijk
Je bent perfectionistisch en wil altijd 'beter'
Je bent impulsief en start veel maar je kan moeilijk zaken afwerken
Je hebt duidelijke voorkeuren en je bent daar heel uitgesproken over, zoals bijvoorbeeld niet op de foto willen.
Polaire karaktertrekken: perfectionistisch maar toch ook heel slordig, verlegen maar toch graag aandacht zoeken, uitgesproken mannelijke karaktertrekken als vrouw of omgekeerd, uitgesproken vrouwelijke trekken als man
Hoogsensitiveit: veel alleengeboren tweelingen zijn snel overprikkeldo
 
o
 


o
 

MENTAAL

Je hebt een onbestemd gevoel van gemis. Je bent altijd op zoek naar iets: de ideale partner, job, jouw plekje in de wereld maar je hebt het gevoel dat je nergens voldoening vindt.
Onbewust ben je steeds op zoek naar een verloren broer of zus.
Je voelt een sterke innerlijke onrust
Je hebt het gevoel dat je niet voluit leeft
Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor anderen
In relaties kan je heel erg opgaan in de ander, of net omgekeerd, hou je onbewust afstand
Je bent je eigen saboteur door een onbewust schuldgevoel: ik ben het niet waard
Je hebt een fascinatie voor de dood
Je kan je moeilijk binden en je bent bang om afgewezen te worden
Je vindt het moeilijk om keuzes te maken of dingen los te laten. Je neemt ook niet graag afscheido
 
o
 

 

EMOTIONEEL

Je hebt 2 verschillende kleuren ogen
Je hebt een chronisch vitamine B12-tekort
Je hebt last van scoliose
Je hebt vaak een futloos gevoel en weinig energie
o  

o
 o  

FYSIEK

Ik wil meer weten

Wat als je beseft dat je een alleengeboren tweeling bent?

Ik wil meer weten

MIJN
VERHAAL

Ook in mijn eigen leven heb ik lang het gevoel gehad 'iets' te missen. Er ontbrak iets, een puzzelstukje, om mij compleet te voelen. Ik had altijd het gevoel dat er in mij twee tegengestelde krachten zaten, iets dat me tegenwerkte om ten volle te gaan voor mezelf en mijn passies.

Zo ben ik mijn zoektocht begonnen. Ik ging in coaching en volgde cursussen en opleidingen rond het thema zelfontplooiing waardoor ik heel wat over mezelf leerde. Het deed me stilstaan bij verschillende aspecten in mijn leefwereld. Maar toch bleef er wat knagen.

Pas bij een demo over het Vanishing Twin Syndrome, op het einde van mijn eerste trauma healing-cursus, kwam het besef als een bliksemschicht binnen. Met heel mijn wezen, heel mijn lichaam reageerde ik op de demo. Ik voelde dat immense verdriet, zo groot, maar ook zo vertrouwd. Daar zat dat puzzelstukje dat ik al zo lang zocht.

Klinken de kenmerken van het Vanishing Twin Syndrome je bekend maar ben je niet zeker? Vermoed je dat je ooit deel uitmaakte van een tweeling of meerling en wil je daarmee aan de slag? Heb je behoefte aan begeleiding? Dat kan in groep, maar ook individueel.

INDIVIDUELE SESSIES

Tijdens individuele gesprekken gaan we op zoek naar jouw Alleengeboren Tweeling. Vanuit jouw gevoel en jouw beleving gaan we door een proces van verwerking en aanvaarding. Zodat jij je eigen plek kan innemen en jouw eigen energie kunt beleven.

Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend
, zo kan je zelf ondervinden of ik de juiste coach ben om jou hiermee verder te helpen. 

COACHINGSTRAJECT

In het groepstraject zet je gedurende 4 weken de eerste stappen naar verwerking. Elke week zetten we een volgende stap. Je leert hoe je je verloren tweelinghelft kan (h)erkennen en hoe dit invloed heeft op je leven en op je relaties. We staan ook stil bij jouw plek, en hoe je twin in verhouding daar tegenover staat. Welke keuzes maak je zelf, en welke worden door je twin ingegeven? En tenslotte leer je hoe je jouw eigen plek in kan nemen.

In elke sessie krijg je deel theoretische uitleg maar gaan we ook ervaringsgericht te werk. Tijdens oefeningen, met een partner of in groep, leer je herkennen waar je staat en hoe jouw tweelinghelft jou beïnvloedt in bepaalde situaties. Zo ontdek je wanneer je in je eigen energie staat, en wanneer in die van je tweeling.

Wanneer je eenmaal je reactiepatronen beter leert herkennen, als de jouwe of die van je twin, voel je je steeds vrijer om te bewegen, lichter. Je krijgt meer energie en bent meer jezelf. Je leert jezelf als het ware opnieuw ontdekken.


PRAKTISCHHet eerste deel omvat vier avonden waarin we werken rond een bepaald thema, en vervolgens komen we samen tijdens het tweede deel: een volledig weekend waarin we nog diepgaander zullen werken rond deze thema’s. Je kiest er zelf voor of je graag alleen wil starten met het eerste deel, of meteen voor beide delen wil inschrijven.

GROEITRAJECT

DEEL 1

4 avonden in Lennik, Vlaams Brabant:  -  telkens van 19h30-21h30
We komen samen om in een groep van gelijkgestemden, AT’ers, te werken rond de volgende thema’s :

o Welkom van je twin
o Herkenning en erkenning van je twin
o Ingenomen plek van jezelf en je twin
o AT’er en relaties

395,- euro

DEEL 2

Je kan dit traject aanvullen met een Alleengeboren Tweeling-weekend waar we verder werken met thema’s rond onze verloren tweeling of meerling. Wij organiseren een all-in weekend waar je bijleert én kan genieten in het gezelschap van lotgenoten.Er is zeker ook ruimte voor ontspanning.497,- euro

Wil jij je inschrijven voor beide delen? Dan ontvang je € 100,- korting.

SCHRIJF JE IN VOOR HET GROEPTRAJECT

PLAN EEN VRIJBLIJVEND GESPREK IN

Twijfel je nog?
Vind je het fijn om eerst even kort vrijblijvend te bellen
om te bespreken of en hoe ik je kan helpen?
Ik luister graag naar je.
Plan in mijn agenda jouw call in.

VRIJBLIJVENDE CALL INPLANNEN