Onderschat ontspanning niet

Wanneer we denken aan ontspannen, denken we vaak aan lichamelijke ontspanning. Even liggen, niets doen, een warm bad of een massage nemen. Je voelt je meteen een ander mens wanneer je spieren zich ontspannen. Zie deze meditatie als de mentale variant daarvan. Het helpt je mentaal ontspannen. Dat is nodig om de afvalstoffen in je hersenen af te voeren, die een belasting zijn voor de werking van je hersenen. Daarna kun je je beter focussen en concentreren. 

Mediteren brengt je energie in balans: op het einde van de dag hou je energie over, in plaats van dat je je rond de middag al compleet leeggezogen voelt. Dat alles doordat je bewust omgaat met je stressniveau. 

We nemen hevige stress maar wat vaak voor lief. Veel mensen denken dat het bij het leven hoort - maar niets is minder waar. Het is normaal om matige stress en ontspanningsmomenten met elkaar af te wisselen. Jij hebt de touwtjes in handen. 

Of je nu vaker mediteert, of dit de eerste keer is: deze meditatie is voor iedereen. Het enige wat je hoeft te doen is een rustige plek opzoeken, comfortabel liggen of zitten en gewoon luisteren naar wat er gezegd wordt. Zullen we beginnen?

Laat je niet leiden door stress

Alles wat je nodig hebt, is vijf minuutjes. 

Waarom zou je niet vandaag al starten?

Voor ik begon als coach, heb ik meer dan 30 jaar als ondernemer in de bouwsector carrière gemaakt. In die 30 jaar heb ik constant gewerkt onder hoge stress en vele verantwoordelijkheden op mij genomen. 

Ik heb ondervonden hoe belangrijk het is om alles te kunnen doen en ervaren in respect met mezelf en weet als geen ander hoe we soms verloren lopen op ons levenspad en hoe ver we van onszelf verwijderd kunnen geraken. 

Daarom wil ik je een nieuw perspectief en de kracht geven om je leven anders én echter te beleven. 

Ik wil jou motiveren en helpen om het beste uit jezelf te halen en jouw doelen te bereiken door één van mijn persoonlijke coachingstrajecten, tijdens mijn lezingen en workshops en mijn Inner Power retraites. 

Altijd in een vertrouwelijke en respectvolle omgeving, zodat jij transformeert naar je unieke zelf en aan het roer van je eigen leven staat. 

Over Justines